CoopCamp

Plataforma de gestió de projectes i inscripcions

Programa d'Emprenedoria en Cooperativisme (Reus)

Descripció

L’Ajuntament de Reus i CoopCamp (Ateneu Cooperatiu del Camp de Tarragona) impulsen la segona edició de l’itinerari formatiu per iniciatives econòmiques i empreses que vulguin crear-se en el marc del cooperativisme.

Se seleccionaran 10 projectes de la ciutat (i la seva zona d’influència) que rebran un programa intensiu de formació i assessorament expert de 25 hores de durada durant el mes de gener i febrer del 2024.

 

Objectius:

Seleccionar aquells projectes d’emprenedoria estratègics per Reus i la seva àrea d’influència, per tal de dotar-los de formació necessària i d’un acompanyament expert.

- Fomentar el cooperativisme com a eina d’una emprenedoria arrelada a la ciutat, compromesa amb una ocupació justa i sostenible i conscient dels reptes ecològics que vivim.


Programa intensiu de formació i assessorament en emprenedoria i cooperativisme

 

Presentació del programa: 18/12/23 a les 10 hores a la l'Ajuntament de Reus.


Inscripcions: Del 18/12/23 al 12/01/24 d’octubre estarà obert el període d’inscripció al programa i es farà la selecció dels 10 projectes .


Avaluació i selecció de projectes: El 15 i 16/01/24 avaluació dels 10 projectes.


Comunicació dels projecte seleccionats: 18/01/24.


Calendari de sessions:

 

Dimarts 23/01/24 : Presentació del Programa als 10 projectes seleccionats. Introducció al cooperativisme, a càrrec del Servei d’Emprenedoria de l’Ajuntament de Reus i CoopCamp


Dijous 25/01/24: Com connectar amb el teu projecte d’emprenedoria. Definició del model d’empresa d’acord amb els principis i valors de cada persona emprenedora, a càrrec de Imma Vazquez.


Dimarts 30/01/24: La teva eficàcia personal: autolideratge efectiu i afectiu. Competències de la persona emprenedora, a càrrec de Xavier Plana, consultor, formador i coach, especialitzat en organitzacions.


Dijous 01/02/24: De la idea a l’emprenedoria real: l’estratègia d’empresa. Definició i posada en marxa del Pla de Treball, a càrrec de Estela Pinyol, consultora i formadora especialitzada en creació d’empreses.


Dimarts 06/02/24: L’Estudi de mercat. Eines d’anàlisi de la clientela i el mercat, a càrrec d’una tècnica investigadora de mercats i analista de dades.


Dijous 08/02/24: Com fer un pla de viabilitat econòmica. Elaborar un pla economicofinancer útil, fàcil d’interpretar i adaptar, a càrrec de Jordi Escoda de Coopcamp


Dimarts 13/02/24: Eines comercials per vendre amb valors. Pla de màrqueting i pla de vendes, a càrrec d’Amanda Pérez de CoopCamp


Dijous 15/02/24: Estratègia per a una comunicació transformadora. Eines i reflexions per construir un relat comercial des del cooperativisme, a càrrec de El Far Cooperatiu de CoopCamp.


Dimarts 20/02/24: Com funciona una cooperativa.. Característiques societàries, fiscals i laborals, a càrrec de Mario González, de CoopCamp


Dijous 22/02/24: L’ecosistema cooperatiu de Reus. La intercooperació com a estratègia d’enfortiment dels nostres projectes, a càrrec de Gerard Nogués, de CoopCamp


Dimarts 27/02/24: Presentació final del projecte i selecció dels 3 projectes que accediran la programa d’incubació durant un any.

 

Cada sessió tindrà una durada de 2,5 hores

L’horari de les sessions serà de 15.00 h a 17.30h de la tarda

Lloc Regidoria Empresa, Formació i Ocupació

Cartell
Selecciona les sessions on vulguis participar: