Jornada: L’Economia Social i Solidària, una aposta estratègica pel desenvolupament local


Activitats en aquesta formació:

Jornada: L’Economia Social i Solidària, una aposta estratègica pel desenvolupament local

Data: 19 de novembre de 2020

Horari: de 9:30 a 11:30

Lloc: TELEMÀTIC

Descripció:


Conjuntament amb la Xarxa d’Ocupació del Baix Penedès 2019, hem programat la jornada "L'Economia Social i solidària, una aposta estratègica pel desenvolupament local" adreçada a les persones tècniques de l’administració local que treballen en l’àmbit de l’ocupació i la promoció econòmica. L’objectiu és conèixer polítiques públiques de promoció de l’economia social i solidària en l'àmbit municipal. Comptarem amb la presència de membres del grup tècnic interdepartamental d'accions de promoció i difusió de l'Economia Social i Solidària de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú. També coneixerem com aquest municipi s'enxarxa amb altres municipis a través de la Xarxa de Municipis de l'Economia Social i Solidària. A la segona part coneixerem l'experiència del consorci del Lluçanès amb l'impuls de Cuidem Lluçanès, una cooperativa d'usuàries que ofereix serveis d'atenció a les persones a la comarca del Lluçanès. El projecte ha tingut per objectiu promocionar i impulsar una cooperativa des del seu inici, per tal de generar activitat econòmica en el marc de l'economia social, fomentar el cooperativisme com a mecanisme de desenvolupament econòmic integral, reduir l'economia submergida i generar oportunitats d'ocupació a dones majors de 45 anys. El Consorci del Lluçanès ha actuat com a impulsor, coordinador i dinamitzador del projecte, i ara n'és soci col·laborador.


Jornada dirigida a persones tècniques i càrrecs polítics de l'administració pública. 

PROGRAMA 

9.30h – Benvinguda i presentació 

9.40h – L'EconomiaSocial i Solidària, una estratègia de desenvolupament i dinamització local a càrrec de Carles Anson i Massich, membre del grup de treball d’Economia Social i Solidària de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, i membre de la Xarxa de Municipis perl’Economia Social i Solidària.  

10.00h – Cuidem Lluçanès, com a exemple de projecte d’ocupabilitat en el marc de l’Economia Social i Solidària, impulsat des de l’administració local a càrrec de Xavier Barniol, director tècnic del Consorci del Lluçanès 

10.20h – Preguntes 

10.30h – Descans

11.00h – Taller per a identificar possibles projectes futurs a dur a terme en el marc de la XOBP 2021 (dirigit a les persones tècniques d’ocupació membres de la XOBP)