Com contractar persones migrades en situació administrativa irregular a les entitats de l’Economia Social i Solidària?


Activitats en aquesta formació:

Com contractar persones migrades en situació irregular a les entitats de l’Economia Social i Solidària?

Data: 31 de maig de 2021

Horari: de 16:00 a 19:30

Lloc: TELEMÀTIC

Descripció:

CoopCamp promou aquesta formació per tal d’enfortir els vincles entre les iniciatives de l’economia social i solidària i el cooperativisme al Camp de Tarragona entre el col·lectiu de persones migrades. Per fer-ho, aprofundirem en:

-       Marc legal de la llei d’estrangeria i les vies d’accés a les autoritzacions de treball

-       Les subvencions del Programa Treball i Formació de la Generalitat de Catalunya (Línia ACOL) adreçada a entitats sense ànim de lucre, empreses d’inserció i administracions públiques

-       Tècniques d’acompanyament a la regularització

 Aquestes subvencions tenen l’objectiu de dur a terme projectes de millora de l'ocupabilitat de les persones treballadores, especialment les que tenen més dificultats d'accés al mercat laboral, per mitjà d'accions d'experiència laboral i accions de formació. En concret, la línia d’ajuts ACOL ha estat elaborada per beneficiar les persones migrades que obtinguin una autorització de residència temporal per circumstàncies excepcionals d'arrelament social. Aquesta convocatòria preveu que aquest col·lectiu de persones pugui subscriure un contracte de treball de 12 mesos a jornada completa i realitzar una acció formativa, contribuint d'aquesta manera a la seva inserció sociolaboral.

La formació anirà a càrrec de Karim Sabni El Garraf, membre de SocialProject 4.0 i portaveu de GironaAcull i de la Coordinadora Obrim Fronteres.